• Persoanele care sunt complet vaccinate împotriva Covid-19 nu mai trebuie să poarte măști în interior sau în exterior
  • Unii oameni nu pot renunța la masca de protecție chiar dacă s-au vaccinat complet
  • Aceste persoane sunt cele care suferă de boli cronice sau iau diferite tratamente care încetinesc activitatea sistemului imunitar

Persoanele care sunt complet vaccinate împotriva Covid-19 nu mai trebuie să poarte măști în interior sau în exterior și nici nu trebuie să stea la doi metri distanță de ceilalți, potrivit noilor măsuri sanitare impuse de Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, notează CNN.

Cu toate acestea, persoanele imunizate complet nu vor putea renunța definitiv la măști. Masca de protecție trebuie purtată în continuare în dreptul stațiilor de transport public, în cadrul căminelor de bătrâni sau a spitalelor și clinicilor, dar și a unor afaceri sau locuri de muncă.

Copiii trebuie încă să poarte masca în drum spre școală. În plus, medicii avertizează că: „Dacă aveți o afecțiune sau luați medicamente care vă slăbesc sistemul imunitar, este posibil să nu fiți complet protejat chiar dacă sunteți complet vaccinat. Chiar și după vaccinare, poate fi necesar să continuați să luați toate măsurile de protecție.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Persoanele vaccinate care nu pot renunța la masca de protecție

Oamenii de știință anunță că persoanele vaccinate complet ar trebui să se consulte cu medicii lor înainte de a decide să nu mai poarte masca de protecție.

Potrivit studiilor, persoanele vaccinate complet care iau medicamente ce le întrerupe activitatea sistemului imunitar, cum ar fi de exemplu, cele care au avut suferit un transplant de organe sau urmează chimioterapia, s-ar putea să nu fie la fel de protejate în fața virusului. La această listă se adăugă și pacienții care urmează dializa.

Chiar și obezitatea poate fi legată de o imunitate mai slabă, peste 40% dintre americani fiind obezi. Dar și bolile cronice de rinichi, ficatul și bolile de inimă și bătrânețea, pot încetini activitatea sistemului imunitar.