• UE ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor dezvoltate de Moderna şi Pfizer / BioNTech la mijlocul lunii decembrie
  • Anunțul a fost făcut de a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
  • Cele 27 de state membre au discutat despre o coordonare a măsurile de combatere a pandemiei.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) este „în discuţii zilnice cu FDA (n.red.: organismul similar din Statele Unite) pentru a sincroniza evaluările vaccinurilor anti-Covid”, a spus Ursula von der Leyen, într-o conferinţă de presă.

„Dacă toate procedurile merg fără probleme, EMA ar putea autoriza punerea pe piaţă a vaccinurilor Pfizer / BioNTech şi Moderna din a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020,” a mai declarat aceasta. Întrebată despre posibila utilizare în UE a vaccinului dezvoltat în Rusia, Ursula von der Leyen a fost foarte precaută: „Orice vaccin trebuie supus procedurii de autorizare a EMA, cu transparenţă completă.”

Comisia Europeană a semnat până acum cinci contracte pentru precomanda posibilelor vaccinuri: cu AstraZenaca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer / BioNTech şi CureVac.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

După un memorandum de înţelegere încheiat în august cu firma americană Moderna, „continuăm discuţiile şi suntem în discuţii şi cu Novavax”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Dar dacă te temi că nu sunt sigure, pentru că au fost făcute pe repede-nainte, Anthony Fauci lămurește situația.

Viteza nu a compromis deloc siguranța și nici nu a compromis integritatea științifică. A fost o dovadă a avansului științific extraordinar în acest tip de vaccinuri, care ne-a permis să facem în câteva luni ceea ce înainte dura ani”, a spus directorul Institutul pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA: