• UE a anunțat că nu va mai reînnoi contractul cu AstraZeneca, după expirarea lui.
  • UE a încheiat cel mai mare contract pentru vaccin anti-COVID cu Pfizer.
  • Companiile producătoare iau în calcul administrarea unor doze suplimentare de vaccinuri.

Uniunea Europeană nu reînnoiește contractul cu AstraZeneca, contract care expiră în luna iunie. Asta după ce ieri, a încheiat cu Pfizer cel mai mare contract de până acum pentru vaccin anti COVID.

De ce renunță UE la serul AstraZeneca?

Din cauza întârzierilor de livrare care au provocat încetinirea campaniilor de vaccinare în multe țări europene. Îți reamintesc că Uniunea Europeană a dat și în judecată compania, din cauză că aceasta nu și-ar fi respectat termenii contractului. Și să nu uităm și de apariția diverselor efecte adverse ale vaccinului, cum ar fi formarea chegurilor de sânge.

Acesta este și motivul pentru care Uniunea Europeană a încheiat un contract atât de mare cu Pfizer?

Cu siguranță există o legătură, membrii Comisiei Europene spuneau acum puțin timp că preferă să se axeze pe vaccinuri care folosesc tehologia ARN mesager. Deci, această decizie era așteptată. Cât despre noul contract de 1.8 miliarde de doze cu Pfizer, vorbim de un număr de patru ori mai mare decât populația Uniunii Europene. Doze care vor fi folosite pentru vaccinarea copiilor și adolescenților, pentru gestionarea tulpinilor, dar și ca doze suplimentare pentru cei deja vaccinați. Asta spune Șefa Comisiei Europene.

Recomandări

SE ANULEAZĂ PRIMUL TUR
GEORGESCU LA DECLARAȚII
LASCONI: VOI CÂȘTIGA
CCR A DECIS
PRIMUL TUR ANULAT
SIMION: „RUȘINE! LOVITURĂ DE STAT”

S-a mai vorbit despre posibilitatea unei a treia doze. Cât de plauzibilă este ea în acest context?


Aș îndrăzni să spun că e aproape sigur că se va întâmpla asta, altfel nu s-ar justifica aceste contracte. În plus, și CEO-ul companiei Pfizer spunea acum o lună că oamenii vor avea probabil nevoie de un alt rapel al vaccinului, în decurs de 12 luni de la vaccinarea completă.