• Universitatea Oxford: Nu există dovezi că vaccinul dezvoltat în colaborare cu AstraZeneca n-ar oferi protecție împotriva formelor grave, cauzate de varianta Omicron
  • Specialiștii spun totuși că sunt pregătiți să dezvolte o variantă mai bună a vaccinului
  • Rapiditatea cu care se dezvoltă varianta Omicron a declanșat o alarmă la nivel mondial

După ce șeful companiei Moderna a avertizat că este foarte posibil ca actualele vaccinuri anti-COVID-19 să nu fie la fel de eficiente împotriva variantei Omicron, comparativ cu versiunile anterioare, a venit și replica Universității Oxford.

Specialiștii de la universitatea britanică spun că, cel puțin pentru moment, nu există dovezi că vaccinurile existente nu ar oferi protecție suficientă împotriva variantei Omicron, despre care OMS a spus că prezintă un risc foarte mare de creștere a numărului de infectări.

„În ciuda apariției unor noi variante în ultimul an, vaccinurile au continuat să ofere niveluri foarte ridicate de protecție împotriva bolilor severe și nu există nicio dovadă până în prezent că Omicron este diferit”, scrie într-un comunicat citat de Reuters.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Cum însă informațiile despre varianta Omicron sunt limitate, reprezentanții Universității Oxford dau asigurări că pot lucra la o variantă îmbunătățită a vaccinului produs în colaborare cu AstraZeneca.

Luni, și compania germană BioNTech a anunțat că a început să lucreze la un nou vaccin, împotriva Omicron, fără să se știe dacă va fi nevoită să modifice actualul ser folosit în procesul de imunizare.