• Bărbatul şi-a injectat un „ceai” făcut din ciuperci şi s-a infectat, iar ciupercile au crescut în sângele său
  • Până în momentul în care a fost internat la secţia de terapie intensivă, mai multe organe au început să cedeze, inclusiv plămânii şi rinichii
  • Medicii au descoperit că ciuperca găsită în sângele bărbatului era din aceeaşi specie de ciuperci psihedelice pe care şi-o injectase

Experienţa unui bărbat cu ciupercile psihedelice a fost un dezastru şi aproape a murit din cauza lor, relatează Gizmodo.

Bărbatul şi-a injectat un „ceai” făcut din ciuperci şi s-a infectat, iar ciupercile au crescut în sângele său. A stat în spital aproape o lună, însă, din fericire, a supravieţuit.

În vârstă de 30 de ani, el a fost dus la urgenţe de familia sa. Bărbatul suferea de tulburare bipolară şi era dependent de opiacee, iar de curând încetase să mai ia medicamentele prescrise de medici. În procesul de a încerca să îşi vindece depresia şi dependenţa, a dat peste o serie de cercetări care arătau beneficiile utilizării de droguri psihedelice, precum LSD şi ciuperci.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

El a decis să consume ciuperci psihedelice. Prima oară le-a fiert, făcând un „ceai de ciuperci”, iar apoi a filtrat amestecul printr-un tampon de bumbac şi l-a injectat intravenos. La scurt timp, a dezvoltat simptome precum letargie, icter, diaree, greaţă şi vărsături cu sânge.

Până în momentul în care a fost internat la secţia de terapie intensivă, mai multe organe au început să cedeze, inclusiv plămânii şi rinichii. Testele au arătat că suferea de o infecţie bacteriană, dar şi o infecţie fungică în sânge, ceea ce înseamnă că, probabil, ciupercile pe care şi le-a injectat se hrăneau din el. Medicii au descoperit că ciuperca găsită în sângele bărbatului era aceeaşi specie de ciuperci psihedelice pe care şi-o injectase.

În cele din urmă, a fost externat după 22 de zile, în care a făcut tratament cu antibiotice şi antifungice.

Potrivit unui psihiatru de la Spitalul St. Joseph din Arizona, nu este primul caz de persoană care şi-a injectat intravenos ciuperci. Medicul notează că, dacă sunt consumate cu atenţie, ciupercile psihedelice pot avea efecte benefice. Acest gen de droguri sunt în proces de legalizare în Statele Unite.