• Vaccinul este de așteptat să fie unul dintre primele care poate obține aprobarea
  • Vaccinul dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford declanșează efecte adverse mai scăzute persoanelor în vârstă
  • Secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că vaccinul nu este încă gata, dar pregăteşte logistica

Unul dintre cele mai importante vaccinuri experimentale COVID-19 din lume produce un răspuns imun atât la tineri, cât şi la vârstnici, a anunţat compania farmaceutică britanică AstraZeneca, relatează Reuters.

Vaccinul, dezvoltat de Universitatea din Oxford, declanşează, de asemenea, răspunsuri adverse mai scăzute în rândul persoanelor în vârstă, a declarat luni producătorul britanic de medicamente AstraZeneca.

„Este încurajator să vezi că răspunsurile de imunogenitate au fost similare între adulţii mai în vârstă şi cei mai tineri şi că reactogenitatea a fost mai mică la adulţii în vârstă, unde severitatea bolii COVID-19 este mai mare”, a spus un purtător de cuvânt al AstraZeneca, care lucrează la vaccin la Universitatea din Oxford.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Vaccinul Oxford / AstraZeneca este de aşteptat să fie unul dintre primele din industria farmaceutică care poate obţine aprobarea de reglementare, împreună cu Pfizer şi candidatul 22UAy.F al BioNTech.

Secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că vaccinul nu este încă gata, dar pregăteşte logistica pentru o posibilă desfăşurare, mai ales în prima jumătate a anului 2021.

„Programul progresează bine, (dar) încă nu suntem acolo”, a spus Hancock.

Vaccinul se află în prezent în studii clinice de fază 3 mai avansate, adică în etapa precedentă autorizării de către autorităţi.