• Neal Browning a fost printre primii voluntari pentru vaccinul Moderna.
  • Neal Browning: M-a durut doar un pic mâna după fiecare injecție.
  • Moderna a spus că vaccinul la care lucrează are o eficiență de aproape 95%.

Vaccinul creat de Moderna împotriva COVID-19 are o eficiență de aproape 95 la sută. La acest rezultat s-a ajuns după ce serul a fost testat pe 30 de mii de oameni. Vaccinul de la Moderna rămâne stabil la o temperatură de -20 de grade Celsius. Cel de la Pfeizer are o eficienţă de 90 la sută şi rezistă la -80 de grade Celsius.

Ambele vaccinuri au la bază acid ribonucleic mesager, un cod genetic care spune celulelor cum să producă proteine, și, astfel, sistemul imunitar va dezvolta anticorpi.Neal Browning a fost unul dintre primii 45 de voluntari din prima fază a testelor. El a primit prima injecție în martie, iar a doua în aprilie.

Are imunitate în fața coronavirusului

„A fost fără cusur. M-a durut un pic mâna după fiecare injecție, cam ca după un vaccin antigripal obișnuit. Pe lângă asta, nu am avut niciun efect advers și nici nu am simțit nimic”, a mărturisit Neal Browning, voluntar vaccin Moderna.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Deși acum are imunitate în fața coronavirusului, Neal spune că nu va ignora restricțiile: „Iau fiecare măsură de precauție care este recomandată pentru restul. Nu consider că sunt invulnerabil și că pot să risc. Nu merită”.

Gindrovel Dumitra, medic primar Medicină de Familie: „Chiar dacă în studiul în care s-a administrat vaccinul am întâlnit un număr de cazuri de îmbolnăvire, nu am întâlnit nicun caz de formă severă sau de deces”.

Simin Florescu, director medical Spitalul „Victor Babeș” – București: „Dacă am înțeles noi corect toate aceste date, este evident că e mult mai simplu de manevrat, de transportat și de administrat. Nu pot exista dubii în privința siguranței în acest moment”.