Ursula von der Leyen: Livrarea potenţialelor vaccinuri COVID-19 către ţările UE ar putea începe în aprilie

Ursula von der Leyen: Livrarea potenţialelor vaccinuri COVID-19 către ţările UE ar putea începe în aprilie Sursa: Profimedia
  • UE a rezervat peste un miliard de doze din viitorul vaccin anti COVID-19 dezvoltat de trei companii farmaceutice
  • Comisia Europeană a spus anterior că vaccinurile vor fi limitate „în etapele iniţiale”
  • Comisia a aprobat un buget de 100 de milioane de euro pentru a achiziţiona între 15-22 de milioane de teste.

Livrarea potenţialelor vaccinuri COVID-19 către ţările Uniunii Europene ar putea începe în aprilie, a spus, azi, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scrie The Independent.

Numărul mare de vaccinuri urmează să înceapă în aprilie„, a spus von der Leyen într-o conferinţă de presă. Ea a adpugat că, în cel mai bun caz, companiile ar putea livra până la 50 de milioane de vaccinuri pe lună către UE. 

UE a rezervat peste un miliard de doze din viitorul vaccin anti COVID-19 dezvoltat de trei companii farmaceutice. În prezent, oficialii europeni negociază cu alte companii pre-comanda unui alt miliard de flacoane.

Comisia Europeană a spus anterior că vaccinurile vor fi limitate „în etapele iniţiale”, fără a specifica şi cât durează această perioadă. 

Oficialii UE au declarat, într-o şedinţă internă, că doar o parte din populaţia Uniunii Europene poate fi vaccinată împotriva coronavirusului până în 2022. De altfel, aceştia şi-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la posibilul eşec al formulei sau la insuficienţa dozelor produse.

Comisia Europeană a aprobat un buget de 100 de milioane de euro pentru testele de antigen, urmând să fie achiziţionate între 15 şi 22 de milioane de teste. Ursula von der Leyen spune că această decizie este un ajutor pentru ţările europene.

Ursula von der Leyen a anunţat că statele europene vor avea teste rapide de antigen. Comisia a aprobat un buget de 100 de milioane de euro pentru a achiziţiona între 15-22 de milioane de teste.

Aceste teste ajută la depistarea mai rapidă a cazurilor de coronavirus şi ar putea ajuta la încetinirea răspândirii virusului.

Acest lucru va acoperi nevoile noastre imediate şi, în paralel, putem lansa şi o achiziţie comună pentru a permite ţărilor europene să cumpere singure teste antigenice mai rapide. Acest lucru ar trebui să ne ajute să încetinim răspândirea virusului. Suntem împreună în asta”, a spus Ursula von der Leyen.

Virusul se răspândește rapid în Olanda, în cea mai mare parte a Spaniei și în Cehia, iar Germania și Franța se pregătesc pentru noi blocaje, mai scriu jurnaliștii de la The Independent.

Belgia are cel mai mare număr cumulat de persoane infectate, în 14 zile,la 100.000 de locuitori, depășind doar Cehia. potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.