• Cercetătorii de la Universitatea Swansea au descoperit că reducerea utilizării social media cu 15 minute pe zi poate îmbunătăți semnificativ starea generală de sănătate și imunitatea.
  • Rezultatele lucrării au fost publicate în Journal of Technology in Behavior Science.
  • Cercetătorii au observat 50 de participanți (33 de femei și 17 bărbați) cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, timp de trei luni.

Cercetătorii de la Universitatea Swansea au descoperit că reducerea utilizării social media cu 15 minute pe zi poate îmbunătăți semnificativ starea generală de sănătate și imunitatea. În plus, persoanele studiate au avut scoruri reduse pentru sentimentele de singurătate și depresie. Rezultatele lucrării au fost publicate în Journal of Technology in Behavior Science.

Cercetătorii au observat 50 de participanți (33 de femei și 17 bărbați) cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, timp de trei luni. În fiecare lună au fost întrebați despre sănătatea lor fizică și mentală, precum și despre timpul petrecut navigând pe rețelele de socializare. Apoi li s-a cerut să își reducă timpul obișnuit petrecut pe social media cu 15 minute pe zi. Informațiile rezultate au fost comparate cu datele provenite de la două grupuri de control care foloseau social media în mod obișnuit.

Rezultatele au arătat că grupul căruia i s-a cerut să reducă utilizarea social media a înregistrat o îmbunătățire medie de 15% a funcției sistemului imunitar. Mai exact, aceștia au avut mai puține răceli, gripe și veruci, o îmbunătățire cu 50% a calității somnului și o reducere cu 30% a simptomelor de depresie.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că primul grup a ajuns să folosească cu 40 de minute mai puțin social media în loc de cele 15 minute solicitate, în timp ce al doilea grup a crescut contactul cu aceste medii cu 10 minute.

Cercetările viitoare intenționează să stabilească dacă relația dintre utilizarea social media și factorii de sănătate este directă sau depinde de alți factori obiectivi, cum ar fi depresia sau activitatea fizică.