Nu se discută în acest moment despre vaccinarea obligatorie sau despre un lockdown pentru nevaccinați în România, spune șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Întrebat, în contextul situației din Austria, care impune vaccinarea obligatorie din 1 februarie, despre situația României, Arafat a răspuns că în acest moment la CNSU nu există o astfel de abordare.

„Austria și alte țări discută de obligativitatea vaccinării, sunt și unele măsuri mai dure acolo unde acum este o creștere a valului și a cazurilor noi. Noi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor și sigur că și datorită măsurilor și poate că și populația devenit mai atentă. Totuși trebuie să recunoaștem că s-au mai vaccinat, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit. Totuși s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut. În acest moment nu este pusă pe masă o discuție fie referitoare la vaccinarea obligatorie, fie la un lockdown pentru nevaccinați”, declară șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Austria reintroduce de luni lockdown-ul total, iar vaccinarea devine obligatorie începând cu 1 februarie. Lockdown-ul va dura de la 10 la 20 de zile, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg.

În replică, partidele de opoziţie pregătesc proteste masive, sâmbătă, la Viena, în contextul noii carantine generale decise de cancelarul Alexander Schallenberg.

(sursa: Mediafax)