• British American Tobacco dezvoltă un vaccin produs cu ajutorul plantelor de tutun
  • FDA a permis testarea vaccinului pe oameni
  • Primele rezultate ale studiului sunt așteptate la jumătatea lui 2021

Vaccinul din frunze de tutun a celor de la British American Tobacco va începe etapa de testare pe oameni, după ce a primit acceptul FDA în Statele Unite.

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de British American Tobacco din frunze de tutun a fost aprobat pentru studii umane de către FDA, a declarat miercuri producătorul țigărilor Dunhill și Lucky Strike, conform Reuters.

Studiul este pe cale să înceapă, iar rezultatele sunt așteptate până la jumătatea lui 2021.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Divizia americană de biotehnologie aparținând British American Tobacco a anunțat în aprilie că lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 folosind proteine extrase din frunzele de tutun și va putea produce de la un milion până la trei milioane de doze pe săptămână dacă va avea sprijin.

„Trecerea la studii umane atât cu vaccinul nostru candidat anti-COVID-19, cât și cu vaccinul gripal sezonier reprezintă o etapă semnificativă”, a declarat David O’Reilly, directorul cercetării științifice al BAT.

Compania anunța la începutul pandemiei că a clonat o porţiune din secvenţa genetică a coronavirusului şi a dezvoltat un antigen potenţial. Antigenul a fost apoi introdus în plantele de tutun pentru reproducere şi, odată ce plantele au fost recoltate, antigenul a fost purificat.

Plantele de tutun oferă potenţial pentru o dezvoltare mai rapidă şi mai sigură a vaccinului, în comparaţie cu metodele convenţionale”, spunea atunci compania.