• Medicago este o companie biofarmaceutică cu sediul în Quebec, Canada
  • Aceasta a anunţat producerea cu succes a unui vaccin candidat să lupte cu virusul COVID-19
  • Faza de testare ar putea începe în luna iunie iar distribuirea ar putea începe în noiembrie 2021, cu o capacitate de producţie de 10 milioane doze pe lună

Compania biofarmaceutică Medicago, cu sediul central în Quebec, Canada, deţinută în proporţie de 40% de Philip Morris, a anunţat producerea cu succes a unei particule de tip virus (VLP) a noului coronavirus, la numai 20 de zile după ce a obţinut gena SARS-CoV-2.

Potrivit Medicago, companie cu 450 de angajaţi în Canada şi Statele Unite, în care Philip Morris, gigant al tutunului, a investit 15 milioane de dolari, vaccinul este unul candidat pentru anihilarea COVID-19. Acesta trebuie, însă, testat.

Producerea particulei tip virus este un prim pas în dezvoltarea unui vaccin eficient, care ar putea fi disponibil pentru testare începând cu luna iulie.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Medicago colaborează cu Centrul pentru Cercetări în Domeniul Bolilor Infecţioase al Laval University, care a contribuit la dezvoltarea unui vaccin împotriva Ebola. De asemenea, în 2009, Medicago a produs un vaccin candidat împotriva H1N1 la numai 19 zile de la apariţia virusului.

„Ritmul progresului iniţial pentru COVID-19 poate fi atribuit capabilităţii platformei noastre bazată pe plante, care este capabilă să producă soluţii de vaccinuri şi anticorpi pentru a contracare acest risc global pentru sănătatea publică. Capacitatea de a produce un vaccin candidat în decurs de 20 de zile după obţinerea genei este un factor de diferenţiere major pentru tehnologia noastră dovedită. Această tehnologie ne permite să efectuăm o extrapolare cu o viteză fără precedent pentru a putea să combatem COVID-19”, a afirmat Bruce Clark, CEO Medicago.

În 2012, Mediago a produs câteva milioane de doze de vaccin monovalent pentru gripă.

Primul produs al Medicago, un vaccin Particulă de Tip Virus tetravalent recombinant (QVLP) pentru gripă sezonieră, este evaluat în prezent de Health Canada. Vaccinurile candidate pentru gripa pandemică, rotavirus şi norovirus sunt testate în teste preclinice şi teste clinice de Faza a II-a. Medicago mai dezvoltă anticorpi împotriva hMPV, RSV şi a Opioidelor.