• Un vaccin COVID-19 de tip spray nazal sau bucal ar putea fi mai eficient.
  • Cercetătorii spun că dacă am inhala vaccinul, am beneficia de imunitate mai puternică în fața coronavirusului.
  • Specialistii consideră că am fi mai protejați dacă vaccinăm cele mai vulnerabile zone la COVID-19: nasul și gura.

Vaccinurile COVID-19 de tip spray nazal sau bucal ar putea fi mai ușor de produs și lansat. Acestea ar fi și mult mai eficiente, relatează Bloomberg.

Se lucrează intens la producția vaccinurilor COVID-19 și specialiștii spun că suntem aproape de final. Totuși, vaccinurile testate și produse în acest moment sunt de tip clasic: se injectează în corpul pacientului cu ajutorul acului.

Cercetătorii analizează mai multe variante de vaccinare și cred că am fi mult mai protejați dacă vaccinul COVID-19 ar ajunge exact acolo unde țintește virusul prima oară: la nas și la gură.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

Vaccinul care se inhalează ar putea oferi o imunitate mai puternică

Majoritatea vaccinurilor testate pe oameni au nevoie să fie administrate în două doze pentru a fi eficiente. Oamenii de știință speră că un vaccin inhalat, care ajunge direct în căile respiratorii, ar oferi o imunitate mai bună pacienților.

În America, Marea Britanie și Hong Kong se testează vaccinul de tip spray. Acesta ar putea juca un rol foarte important în societate, în contextul actual. Cercetătorii consideră că ar fi mult mai eficient.

Prima generație de vaccinuri va proteja, probabil, o mulțime de oameni. Însă, a doua și a treia generație de vaccinuri, și poate și cele intranazale, vor fi cu adevărat o soluție. Altfel, vom continua să ne confruntăm cu transmiterea comunitară”, a declarat Michael Diamond, specialist în boli infecțioase la Universitatea Washington din Saint Louis.