• Studiul a cuprins 2.260 de adolescenţi cu vârste între 12 şi 15 ani.
  • Vaccinul oferă răspunsuri puternice de anticorpi la copiii cu vârste între 12-15 ani.

Pfizer a făcut anunțul anului. Vaccinul dezvoltat în parteneriat cu BioNTech ar putea fi în curând administrat și copiilor cu vârste între 12 și 15 ani. Este o veste așteptată de mulți părinți încă de la debutul pandemiei.
Eugenia Diaconu este mama lui David, care are 13 ani. Își dorește ca el să revină la obiceiurile sociale pe care le avea acum un an, precum întâlnirile cu prietenii.

Eugenia Diaconu, părinte pro-vaccinare: „Dacă astăzi, Pfizer spune că vaccinul este sigur și pentru copii, l-aș vaccina. În balanță pun efectele potențiale ale unei boli pe care nu le cunoaștem cu un vaccin care este creat pe baza unei tehnologii pe care o cunoaștem.”

Sunt însă și părinți reticenți, care nu prea au încredere în studiile dezvoltate de Pfizer. Pentru ei, vaccinarea copiilor nu este o soluție pentru a scăpa de pandemie. Robert Similea are un băiat care intră grupa de vârstă indicată de Pfizer. El spune că este prematur să ia acum o decizie.

Robert Similea, părinte contra-vaccinare: „Așa cum nu am avut nicio inițiativă ca să ma vaccinez eu înaintea celor care aveau cea mai mare nevoie de vaccin, așa nu o voi face nici în privința copilului. Ținând cont de informațiile pe care le avem la dispoziție, răspunsul este nu, nu vom vaccina copilul”

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.