• Avem platformă pentru vaccinare, dar nu știm câți medici vaccinăm.
  • În județul Argeș sunt 4 centre de vaccinare în Pitești, Costești, Cîmpulung și Curtea de Argeș.
  • În Argeș capacitatea de vaccinare este de 200 de persoane pe zi.

A început a treia zi de vaccinare, dar rămân multe necunoscute. De exemplu, ne interesează câți medici și asistente au decis să se vaccineze. Însă răspunsurile pe care le primim de la autorități sunt de cele mai multe ori confuze.

În județul Argeș, spre exemplu, nimeni nu știe câte doze vor ajunge acolo până la finalul anului. Cu toate că în cele 4 centre de vaccinare din județ, pot fi imunizate cel mult 200 de persoane pe zi.
Și asta pentru că nu există informații exacte despre cifra celor care vor să se vaccineze.

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș: „Noi am început procesul de înscriere în această platformă a medicilor, astfel încât probabil că mâine spre seară vom ști exact căți medici s-au programat și astfel de câte doze vom avea nevoie.”

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Însă, după 31 decembrie, în Argeș se ia o pauză de la vaccinare până pe 4 ianuarie.

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș: „Vrem să vaccinam cât mai multe persoane, cât mai repede. Pentru că în sfârșit după atâtea luni de pandemie avem posibilitatea de a gestiona cu adevărat această pandemie.

Totuși numărul de vaccinuri care se pot face într-o singura zi este limitat și apoi vom lua o pauza până pe 4 ianuarie, să știți că țoață lumea încearcă să se programeze cât mai repede să se poate vaccina pe 31.”