• Am primit 150 150 de doze de vaccin
  • Am vaccinat în şase zile 11.656 de cadre medicale
  • Nu ştim câţi medici şi asistente vor să se imunizeze, în total

Au trecut deja 6 zile de când a început vaccinarea cu serul Pfizer BioNTech în România. Am putea spune că am intrat cu stângul în prima zi din an, dacă ne uităm că pe 1 ianuarie s-au vaccinat 1.367 de persoane.

Totalul ne arată că am imunizat în sase zile puţin peste 11.600 de persoane.

Motivele sunt diverse. De la faptul că a întârziat vaccinul, la liberele de anul nou, la platforma care merge şi nu prea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Oficial ştim că se vaccinează în 47 de centre. Dar, sunt şi altele în care a început imunizarea, cum e Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi care nu apare în raportările oficiale.

Pe 2 decembrie, Nicolae Ciucă îţi  spunea că el nu a întâlnit cadru medical care să refuze. Şi atunci, de ce nu vaccinăm?

Nicolae Ciucă, fost premier interimar: „Vă pot spune doar atât, nu am întâlnit medic cu care să discutăm omeneşte, fără niciun fel de … care să fi zis că nu se vaccinează.”

Autoritatea care se ocupă de vaccinare a dat un comunicat în care le bate obrazul celor care s-au programat, apoi au plecat în libere.

Pentru cei care au anunţat că îşi doresc să fie vaccinaţi s-au luat în calcul dozele de vaccin. Dacă acum au spus că nu mai vor, ce facem cu dozele? Vina e a tuturor şi parcă a nimănui. Asta în condițiile în care Iohannis trâmbița la început de decembrie că 80 la sută dintre cadrele medicale din România vor să se vaccineze.

Dar  sunt exemple clare care îţi arată că procentul s-ar putea să fie tocmai invers. În Neamţ, de exemplu, proporția e doar de 1 din 5.

Medici chiulangii

„O eventuală amânare, fără motive medicale, a persoanelor care s-au programat, deci care şi-au exprimat clar intenţia de vaccinare (…) reprezintă o abordare care necesită remediere imediată”, se arată în comunicatul CNCAV.