• Un epidemiolog spune că vaccinarea persoanelor cu vârste de peste 65 de ani ar trebui să fie un subiect serios de dezbatere.
  • Martin Blachier: „Cât timp majoritatea celor peste 65 de ani nu au fost vaccinați, nimic nu se va redeschide”.
  • Martin Blachier: „Scopul vaccinării este de a nu ajunge în stare gravă la ATI”

Epidemiologul Martin Blachier a declarat pentru postul RMC, luni dimineață, că vaccinarea obligatorie pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani nu ar trebui exclusă, relatează BFM TV.

„Ne sabotăm singura cale de ieșire pe care o avem”, a spus medicul.

Martin Blachier consideră că persoanele care sunt sceptice cu privire la vaccinul anti-COVID ne împiedică să vedem viitorul cu calm.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Voi fi foarte clar. Cât timp majoritatea celor peste 65 de ani nu au fost vaccinați, nimic nu se va redeschide. Suntem deja pe un platou și nu există spațiu de manevră, deci cum să redeschidem?”, a declarat Martin Blachier.

„Până când 80% – 90% din persoanele care pot ajunge la ATI, cazuri grave, nu sunt vaccinate, nimic nu se poate deschide înainte de februarie – martie”, a mai spus medicul.

„Pentru o persoană cu vârsta de peste 65 de ani care nu este vaccinată, trebuie să se vaccineze patru persoane cu vârste cuprinse între 45 și 65 de ani”, a explicat Martin Blachier.

Martin Blachier: „Scopul vaccinării este de a nu ajunge în stare gravă la ATI”

Martin Blachier spune că scopul vaccinului anti-COVID este de a impiedica persoanele în stare gravă să ajungă în secția de Terapie Intensivă.

Acesta mai spune că „Dacă persoanele de peste 65 de ani vor fi vaccinate obligatoriu, putem relua o viață normală. Vaccinarea obligatorie pentru persoanele de 65 de ani ar trebui să fie un subicet de dezbatere. Dacă am refuzat să izolăm aceste persoane, am putea măcar să le cerem să se vaccineze pentru că este un efort colectiv. Tinerii au făcut deja eforturi pentru aceștia. Acum, ar putea face și ei un efort să se vaccineze. Mai ales că vaccinurile nu par să aibă efecte nedorite”.