Albert Bourla, directorul general al companiei Pfizer, a declarat, într-un comunicat, că se ia în considerare posibilitatea ca vaccinarea anti-COVID să devină anuală, la fel ca cea antigripală.

„Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească rapid în Europa și în lume: la mai mult de un an de la primele cazuri de contagieri, continuăm să ne îmbogăţim cunoștințele despre COVID-19 și lucrăm pentru a înţelege dacă, la fel ca în cazul gripei sezoniere, vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție”, a declarat într-un comunicat Albert Bourla, potrivit RaiNews.

Comisia Europeană a semnat un al treilea contract cu BioNTech şi Pfizer

Comisia Europeană a semnat joi cel de-al treilea contract cu societăţile farmaceutice BioNTech şi Pfizer, prin intermediul căruia îşi rezervă alte 1,8 miliarde de doze de vaccin în beneficiul tuturor statelor membre ale UE, în perioada cuprinsă între sfârşitul anului 2021 şi 2023, informează Executivul comunitar.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Noul contract prevede achiziţionarea a 900 de milioane de doze de vaccin actual şi de vaccin adaptat la variante, cu opţiunea de a achiziţiona alte 900 de milioane de doze.