• Vaccinarea cu doza 4 ar putea fi necesară mai repede decât s-a estimat.
  • Varianta Omicron se răspândește în tot mai multe țări ale lumii.
  • Pfizer: Două doze de vaccin nu oferă suficientă protecție împotriva Omicron.

CEO companiei Pfizer spune că oamenii ar putea avea nevoie de a 4-a doză de vaccin împotriva Covid-19 mai devreme decât s-a estimat. Asta, în contextul în care varianta Omicron s-a răspândit în aproape o treime din țările lumii.

Cum s-a ajuns la această concluzie?

Declarația vine în urma unor cercetări preliminare care arată că noua tulpină Omicron poate slăbi anticorpii protectori generați de vaccinul dezvoltat de companie. Pfizer a publicat recent rezultatele unui studiu de laborator care arată că vaccinul lor este eficient împotriva variantei Omicron, dacă este administrat în trei doze, dar noua tulpină probabil nu este neutralizată suficient după două doze. Directorul companiei a precizat anterior că o a patra doză ar putea fi făcută la 12 luni după a treia doză. Însă, încă nu este clar când va fi necesară cea de-a patra doză de vaccin.

Știm că și Israel a anunțat că ar putea introduce a 4-a doză de vaccin. Oficialii din domeniul sănătății din Israel ar putea autoriza a 4-a doză de vaccin împotriva COVID-19 pentru persoanele imunodeprimate. Această decizie vine după răspândirea variantei Omicron. Se va lua în calcul vaccinul doar pentru grupurile vulnerabile, care nu au dezvoltat anticorpi. Iți reamintesc că Israel a fost și prima țară care a adoptat pe scară largă doza a treia de vaccin.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"