• Autoritățile americane au anunțat că vaccinarea va începe luni
  • Primii americani vaccinați vor fi cei din grupurile prioritare, cum ar fi personalul medical
  • Trei milioane de doze vor fi distribuite în acest weeekend în toate statele americane

Americanii vor începe să fie vaccinați începând de luni, după ce vaccinul Pfizer/BioNTEch acesta fost autorizat de urgență pentru utilizare, potrivit BBC.

Primele trei milioane de doze de vaccin vor fi expediate „în toate statele” în acest weekend, a declarat generalul Gustave Perna, care supraveghează distribuția.

Vaccinul oferă protecție de până la 95% împotriva Covid-19 și a fost considerat sigur de către Food and Drug Administration (FDA).

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Sâmbătă, SUA au înregistrat 3.309 decese legate de Covid, cel mai negru bilanț într-o singură zi din toată lumea.

Decesele provocate de coronavirus au crescut brusc din noiembrie în SUA. Autorizând utilizarea de urgență a vaccinului Pfizer / BioNTech vineri, FDA – care a fost supusă unei presiuni intense din partea administrației Trump pentru a face acest lucru – a declarat că mișcarea este o „etapă semnificativă” în evoluția pandemiei.

În Marea Britanie a început deja un program de vaccinare în masă cu același vaccin.

În timpul unei conferințe de presă, generalul Perna a declarat că dozele de vaccin vor fi ambalate în containere de transport „în următoarele 24 de ore”.

Acesta a mai spus că este „100% încrezător” că dozele „necesare pentru a-l învinge pe inamicul Covid” vor fi transportate în siguranță.

Vaccinul Pfizer a primit deja aprobarea de reglementare în Marea Britanie, Canada, Bahrain și Arabia Saudită. La fel ca aceste țări, autoritățile din domeniul sănătății din SUA sunt așteptate să acorde prioritate lucrătorilor din domeniul sănătății pentru primele doze.

Este posibil ca mai mulți americani din afara grupurilor prioritare să poată primi vaccinul în ianuarie, iar în aprilie tratamentul ar putea deveni general valabil.