• Cancelarul Angela Merkel a anunţat, marţi, că, în Germania, vaccinarea anticoronavirus nu va deveni obligatorie.
  • Franţa şi Grecia au dispus ca imunizarea să fie obligatorie.
  • „Cu cât vom fi vaccinaţi mai mulţi, cu atât vom fi mai liberi”, a afirmat cancelarul Germaniei.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat, marţi, că, în Germania, vaccinarea anticoronavirus nu va deveni obligatorie, distanţându-se de hotărâri în acest sens luate în Franţa şi Grecia.

„Noi nu intenţionăm să mergem în direcţia sugerată de Franţa. Nu va fi nicio vaccinare obligatorie”, a declarat Angela Merkel în cursul unei vizite la Institutul Robert Koch (RKI), conform publicaţiilor Die Welt şi Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Însă Angela Merkel a reiterat apelul adresat cetăţenilor germani de a se vaccina. „Cu cât vom fi vaccinaţi mai mulţi, cu atât vom fi mai liberi”, a afirmat cancelarul Germaniei.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

Consiliul etic din Germania şi Markus Söder, premierul landului Bavaria şi liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), s-au pronunţat împotriva vaccinării obligatorii.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat că susţine poziţia cancelarului Angela Merkel privind vaccinarea.

De asemenea, Angela Merkel a anunţat că nu intenţionează să dispună din nou aplicarea unor restricţii generale de circulaţie din cauza unui nou val al pandemiei. „Facem tot posibilul pentru a evita acest lucru. Testarea este încă importantă. Evoluţiile sunt în general pozitive, dar pandemia nu s-a încheiat încă”, a subliniat Angela Merkel, precizând că Guvernul de la Berlin şi autorităţile regionale vor promova în continuare vaccinarea voluntară.

Franţa şi Grecia au anunţat că vaccinarea anticoronavirus va deveni obligatorie pentru personalul medical care intră în contact cu persoane vulnerabile.