• Lansarea vaccinului este legată de scăderea riscului de internare în spital din cauza coronavirusului
  • La patru săptămâni de la administrarea primei doze, vaccinurile Pfizer și Oxford-AstraZeneca s-au dovedit eficiente în reducerea riscul de spitalizare
  • Studiul a fost făcut în Scoția

Noi dovezi ale eficacității vaccinării vin din Scoția. Riscul de spitalizare la patru săptămâni de la vaccinarea cu prima doză de la Pfizer a scăzut cu 85%, iar de la prima doză de la vaccinarea cu AstraZeneca cu 95%.

Debutul campaniei de vaccinare din Marea Britanie este legat de „reducerea substanțială” a riscului de internare în spital din cauza complicațiilor legate de COVID-19, arată un nou studiu, citat de Sky News.

La patru săptămâni de la administrarea primei doze, vaccinurile Pfizer și Oxford-AstraZeneca s-au dovedit eficiente în reducerea riscul de spitalizare cu până la 85%, respectiv, 94%. Studiul a fost făcut în Scoția.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cercetătorii de la Universitățile din Edinburgh, Strathclyde, Aberdeen, Glasgow și St Andrew’s și Institutul de Sănătate Publică din Scoția au analizat un date colectate de la întreaga populație scoțiană de 5,4 milioane.

Șeful cercetării, profesorul Aziz Sheikh, a declarat: „Aceste rezultate sunt foarte încurajatoare și ne-au oferit motive excelente pentru a fi optimiști pentru viitor. Acum avem dovezi că vaccinarea oferă protecție împotriva spitalizărilor COVID-19”.