• Oamenii de știință anunță că vom avea un vaccin împotriva coronavirusului în Europa înainte de Crăciun.
  • Marc Kaptein a vorbit despre un „scenariu de vis” care ar putea deveni realitate.
  • Primele vaccinuri vor putea fi livrate anul acesta.

Este din ce în ce mai probabil că vom avea un vaccin împotriva coronavirusului în Europa înainte de Crăciun, a anunțat directorul companiei farmaceutice Pfizer din Olanda în programul de știri Nieuwsuur al televiziunii publice olandeze. Marc Kaptein a vorbit despre un „scenariu de vis” care ar putea deveni realitate.

În colaborare cu compania germană de biotehnologie BioNtech, Pfizer dezvoltă un vaccin la care s-a abonat Europa. Săptămâna aceasta am aflat că va fi eficient la 95%.

Vineri, Pfizer și BioNtech au depus o cerere către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru aprobarea rapidă a vaccinului lor. Acest lucru îi va permite să intre rapid pe piața americană. Aceasta este prima cerere de aprobare a unui vaccin coronavirus în Statele Unite.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Înainte de sfârșitul anului

Nu este clar cât timp va dura FDA pentru a aproba vaccinul, dar Ugur Sahin, director executiv al BioNTech, a declarat mai devreme că speră că primele vaccinuri vor putea fi livrate anul acesta.

Aceleași rezultate ale cercetării au fost transmise și Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), potrivit Marc Kaptein, senior executive la Pfizer. „EMA va examina acum dacă vaccinul este suficient de eficient, puternic și sigur pentru a permite acestuia să intre pe piață”, a spus el.

Scenariu de vis

Potrivit lui Kaptein, Pfizer a încercat să pregătească vaccinul cu un plan ambițios înainte de Crăciun.A fost întotdeauna o ambiție, un scenariu de vis. Acest scenariu optim – pe care l-am considerat mai puțin probabil – devine acum din ce în ce mai probabil. Este o veste bună .

Cele două companii intenționează să producă până la 50 de milioane de doze anul acesta și până la 1,3 miliarde până la sfârșitul anului viitor. Vaccinul este produs în special la uzina Pfizer din Puurs in Belgia.