• Moderna: „Vaccinul nostru COVID-19 are o eficacitate de 93% după șase luni de la a doua doză”
  • Datele sunt comparabile cu rezultatele publicate de rivalii Pfizer și BioNTech săptămâna trecută.
  • Atât vaccinul Moderna, cât și cel Pfizer / BioNTech folosesc tehnologia mRNA.

Compania farmaceutică americană Moderna a anunțat joi că vaccinul său contra Covid-19 este eficient în proporție de 93% după șase luni de la a doua doză, transmite Reuters.

Datele sunt comparabile cu rezultatele publicate de rivalii Pfizer și BioNTech săptămâna trecută, care au sugerat că eficacitatea serului lor pierde cam 6% la fiecare două luni și a fost de 84% la șase luni după a doua doză.

„Vaccinul nostru COVID-19 are o eficacitate de 93% după șase luni de la a doua doză, dar recunoaștem că varianta Delta este o nouă amenințare semnificativă, așa că trebuie să rămânem vigilenți”, a spus directorul executiv al companiei americane, Stephane Bancel.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Atât vaccinul Moderna, cât și cel Pfizer / BioNTech folosesc tehnologia mRNA.

Cu toate astea, compania susține că o doză de rapel va fi necesară înaintea sezonului de iarnă, deoarece nivelurile de anticorpi vor scădea.

În același timp, Pfizer intenționează să ceară autorizarea dozei a treia a vaccinului său la sfârșitul acestei luni. Unele țări, precum Israel, deja au început sau fac planuri pentru administrarea acestei doze suplimentare pentru cei vârstnici sau vulnerabili.