• Analiza finală a arătat că vaccinul are o eficienţă de 95%
  • Vaccinul va fi prezentat autorităţii de reglementare din SUA în câteva zile
  • Grupurile prioritate din Marea Britanie ar putea beneficia de el la mijlocul lui decembrie

Vaccinul anti-Covid produs de Pfizer şi BioNTech s-a dovedit a fi eficient în proporţie de 95% şi a îndeplinit criteriile de siguranţă pentru a primi o autorizare de urgenţă, anunţă Sky News.

Cele două companii au spus că planul este să prezinte vaccinul autorităţii de reglementare din SUA pentru a fi autorizat în câteva zile, urmând ca ulterior să fie distribuit şi în celelalte părţii ale lumii.

Şi Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie este pregătită să accelereze procesul de autorizate al vaccinului, ceea ce ar putea însemna că grupurile prioritare vor beneficia de el la jumătatea lunii decembrie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Faţă de informaţiile din urmă cu o săptămână, când vaccinul era în faza trei, analiza finală a arătat că 95% din cei testaţi au fost protejaţi împotriva virusului în primele 28 de zile de la prima doză luată. De asemenea, s-a dovedit a avea o eficienţă de 94% în cazul persoanelor peste 65 de ani.

La începutul lui noiembrie, vaccinul de la Pfizer şi BioNTech a fost primul care a completat faza a treia, arătând o eficienţă de 90%. La începutul săptămânii, Moderna a anunţat că vaccinul produs de ei are o eficienţă de 94,5%.