• Vaccinul Novavax împotriva COVID-19 are o eficacitate de 89%, conform studiilor clinice din Marea Britanie.
  • În studiile din faza a treia au fost implicate peste 15.000 de persoane.
  • Potrivit companiei, vaccinul anti-COVID este însă mai puțin eficient împotriva tulpinii sud-africane.

Compania Novavax a anunțat, joi, după a treia fază de testare, că vaccinul său împotriva coronavirusului are o eficacitate de 89%. Studiile clinice din Marea Britanie, din cea de-a treia, fază ce analizat acțiunea vaccinului asupra a 15.000 de persoane, potrivit BBC.

„Vaccinul NVX-CoV2373 are potenţialul de a juca un rol important în rezolvarea acestei crize globale de sănătate publică”, a spus CEO-ul companiei, Stanley Erck.

Cu toate acestea, vaccinul Novavax este mai puțin eficient împotriva variantei noului coronavirus identificate pentru prima dată în Africa de Sud, pe care cercetătorii o consideră mai contagioasă.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Premierul Marii Britanii, încântat

Însă, serul Novavax este primul care arată în studii că este eficient împotriva noii variante de virus găsite în Marea Britanie. Regatul Unit și-a asigurat deja 60 de milioane de doze de vaccin Novavax.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a afirmat, joi, că este „o veste bună” faptul că vaccinul Novavax este eficient împotriva noii tulpini din Regat. „Autoritatea noastră de reglementare a medicamentelor va evalua acum vaccinul, care va fi produs în Teesside (n.r. – nordul Angliei). Dacă va fi aprobat, avem o comandă de 60 de milioane de doze”, a scris pe Twitter premierul britanic.