Vaccinul anti-Covid Novavax, mai aproape de aprobare: 96% eficient împotriva tulpinii iniţiale și 86% contra mutaţiei britanice

  • Studiu în Marea Britanie: Vaccinul Covid-19 de la Novavax, 96 % împotriva tulpinii iniţiale a coronavirusului.
  • Novavax a demonstrat, de asemenea, o eficiență de 86% împotriva tulpinii britanice.
  • Serul de la Novavax a fost eficient în jur de 55% într-un studiu separat efectuat în Africa de Sud, unde voluntarii au fost expuși unor tulpini mai contagioase.

Vaccinul anti-Covid de la Novavax Inc a demonstrat o eficiență de 96% împotriva tulpinii iniţiale a coronavirusului într-un studiu întârziat efectuat în Marea Britanie, a declarat compania joi, mutând serul cu un pas mai aproape de aprobare, transmite Reuters.

Nu au existat cazuri de boli grave sau decese printre cei care au primit vaccinul, a declarat compania, sugerând că vaccinul ar putea combate și noile variante de Covid.

De asemenea, serul a demonstrat o eficiență de 86% împotriva tulpinii britanice. Totodată, vaccinul a fost de aproximativ 90% eficient în ansamblu, combinând date de la persoane infectate cu ambele versiuni ale coronavirusului.

Acțiunile Novavax au crescut cu 22% în câteva ore după ce compania a anunțat că dezvoltă un vaccin împotriva coronavirusului.

Rezultatele analizei finale a studiului din Marea Britanie au fost în mare măsură în concordanță cu datele provizorii publicate în ianuarie.

Dacă EMA consideră că noile date din studiul efectuat în Marea Britanie sunt suficiente, atunci vaccinul anti-Covid de la Novavax ar putea fi aprobat pentru utilizare în SUA, începând cu luna mai.