• La teste vor participa 10.000 de persoane, cu vârste între 18 și 84 de ani
  • Este al 11-lea vaccin experimental
  • Jumătate dintre participanți vor primi un placebo și cealaltă jumătate vaccinul

Compania americană de biotehnologie Novavax a anunțat joi că a început un studiu clinic în faza finală a vaccinului său experimental împotriva Covid-19 în Marea Britanie.

Procesul va include 10.000 de participanți cu vârste cuprinse între 18 și 84 de ani.

Datorită nivelului ridicat actual de transmisii SARS-CoV-2 și având în vedere că probabil va continua să fie ridicat în Marea Britanie, suntem optimiști că studiul clinic va beneficia de o recrutare timpurie și va oferi rapid rezultate despre eficacitatea vaccinului de la Novavax”, a spus într-o declarație Gregory Glenn, director de cercetare și dezvoltare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Este al 11-lea vaccin experimental din lume care intră în ultima fază a studiilor clinice, implicând zeci de mii de participanți, de obicei jumătate dintre aceștia primind un placebo și cealaltă jumătate vaccinul.

Cele mai avansate proiecte occidentale sunt cele dezvoltate de AstraZeneca, partener al Universității Oxford, de Pfizer și de Moderna. Proiectele chineze și rusești au ajuns, de asemenea, în faza finală a testării.

Novavax este una dintre cele șase companii finanțate în valoare de câteva sute de milioane de dolari de către guvernul SUA și a cincea care intră în faza 3. A primit peste 1,6 miliarde de dolari în bani publici din SUA pentru finanțare producerea a 100 de milioane de doze.