• Numărul cazurilor noi a scăzut cu jumătate de milion în ultima săptămână
  • Germania a folosit sub 10% din totalul de doze AstraZeneca
  • Nemţii se tem de reacţiile adverse ale vaccinului AstraZeneca
  • Von der Leyen: Rusia nu a depus cerere la Agenţia pentru Medicamente

Vaccinul AstraZeneca rămâne în frigidere în Germania. Nemţii au folosit mai puţin de 10% din cele aproape 740.000 de doze pe care le-au primit, iar cadrele medicale încep să îşi anuleze programările.

Se întâmplă asta pentru că mai mult de un sfert din cei 300 de angajaţi ai serviciului din ambulanţă din Dortmund s-au simțit rău după vaccinare. Aşa că, la fel ca francezii săptămâna trecută, şefii din sănătate au recomandat ca angajații din aceeași secție a unui spital să nu fie vaccinaţi toți în același timp, ci în etape.

Strâmbă din nas și francezii. Majoritatea fac tot posibilul să se imunizeze cu Pfizer şi Moderna. Însă, specialiştii spun că nu există motive de îngrijorare: reacţiile adverse ale vaccinului AstraZeneca raportate până acum, febră, oboseală şi dureri articulare erau aşteptate.

Iar ruşii anunţaseră că au despus cerere la Agenţia pentru Medicamente. „Nu am primit nicio hârtie„, îi contrazice Şefa Comisiei Europene.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Uniunii Europene: „Până acum nu au aplicat pentru autorizaţie. Dacă o vor face, trebuie să prezinte toate datele de care dispun şi să urmeze toată procedura de examinare. De asemenea, ele nu sunt produse în Europa, deci cu siguranţă ar trebui să fie o serie de inspecţii în centrele de producţie. Ne întrebăm de ce Rusia continuă să ofere milioane de doze, în timp ce nici măcar nu şi-a vaccinat suficienţi oameni. Este şi aceasta o întrebare“.

În România, au fost vaccinați cu AstraZeneca peste 26 de mii de oameni și s-au raportat 106 reacții adverse.