• Vaccinul chinezesc anti-COVID CanSinoBio are o eficiență de 65,7% în testele clinice globale.
  • Are o rată de 90,98% în prevenirea unori forme severe de boală.
  • Vaccinul a fost dezvoltat împreună cu un institut de cercetare afiliat Armatei chineze.

CanSino Biologics a dezolvat vaccinul anti-COVID CanSinoBio a cărui eficiență este 65,7% în prevenirea cazurilor simptomatice și o rată de 90,98% în prevenirea unori forme severe de boală într-o analiză intermediară a testelor clinice la nivel global, a spus ministrul pakistanez al Sănătății, potrivit Bloomberg.

Astfel, China este aproape de a dezvolta al treilea său vaccin împotriva coronavirusului, iar CanSinoBio a fost realizat împreună cu un institut de cercetare afiliat Armatei chineze.

Potrivit datelor înregistrate în testele clinice, vaccinul CanSinoBio este testat în Pakistan, Mexic, Rusia, Argentina și Chile, iar compania a încheiat acorduri de aprovizionare cu unele dintre acele state, inclusiv cu Mexic.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Pakistan ar putea primi „zeci de milioane” de doze

Așadar, în urma testelor clinice, Daisal Sultan, ministrul Sănătății din Pakistan, a spus că țara ar putea primi „zeci de milioane” de doze ale vaccinului potrivit unui acord cu firma chineze.

Testele clinice au fost făcute pe 30.000 de participanți și 101 cazuri confirmate de Covid, a mai anunțat ministrul pe Twitter, și că în tot acest timp nu au fost ridicate îngrijorări privind siguranța. În Pakistan, eficiența vaccinului CanSinoBio în prevenirea cazurilor simptomatice a fost de 74,8% iar în ceea ce privește formele severe a fost de 100%.

CanSinoBio folosește un virus gripal comun modificat, cunoscut ca adenovirus tip5 pentru a purta materialul genetic al proteinei coronavirusului în corp.

China a lansat deja vaccinurile Sinovac și Sinopharm, iar acestea au arătat o eficiență cuprinsă între 50% și 91%.