• Cubanezii au propriile lor vaccinuri anti-covid 
  • Unul dintre seruri a fost testat pe noile mutaţii găsite în Marea Britanie, Japonia şi California 
  • Cuba speră să producă 100 de milioane de doze de vaccin care poate fi utilizat de acasă

Cuba și-a pus toate speranțele în vaccinul său anti-COVID, Soberana 2. Testează serul pe 900 de voluntari, după succesul pe un prim eșantion de 100 de persoane. Vaccinul nu necesită condiții speciale de refrigerare. La Institutul Finlay se lucrează și la o variantă care poate fi administrată prin nas, fără injectare.

Strategia Cubei de a comercializa vaccinul este o strategie combinată care se concentrează în primul rând asupra impactului asupra umanității și asupra sănătății și, ca prioritate secundară, analizează nevoia afacerii noastre de a susține producția de vaccin și medicamente pentru țară, a spus Vicente Verez, director al Institutului de vaccinuri Finlay

Cuba speră să producă 100 de milioane de doze de vaccin care poate fi administrat prin nas și să satisfacă cererea din țări precum Vietnam, Iran și Venezuela.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Ne reorganizăm capacitățile de producție, deoarece avem într-adevăr o mare cerere de vaccin și trebuie să ne pregătim pentru a putea furniza această cerere de vaccinuri”, a mai spus Vicente Verez.

Cuba a reușit să țină pandemia la distanță anul trecut. Dar la începutul acestui an, după deschiderea aeroporturilor, a raportat 180 de decese în rândul a 19.122 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Cubanezii au în total trei vaccinuri, iar unul dintre ele este testat pe noile mutații de virus găsite în Marea Britanie, Japonia și California.