• Moderna anunță că faza a treia a testării vaccinului este un succes
  • Compania americană va trimite rezultatele la FDA pentru evaluare
  • Moderna poate livra până la un miliard de doze de vaccin anul viitor

Compania americană Moderna anunță că vaccinul anti-Covid-19 pe care l-a creat are o eficiență la 94,5%. Rezultatele vin după ce doar 95 dintre cei 30.000 de voluntari care au participat la faza a treia a testării vaccinului au făcut Covid-19.

Dintre aceștia, doar cinci dintre cei care s-au îmbolnăvit erau vaccinați cu serul produs de Moderna, ceilalți primiseră un placebo. Președintele Moderna a comentat aceste rezultate.

Stephen Hoge, președintele Moderna: „Este un moment important în lupta împotriva pandemiei pentru că demonstrează că vaccinul nostru, mRNA-1273 este capabil să prevină boala, inclusiv formele severe. Chiar și așa este doar un punct de referință. Mai avem mult de lucru de acum încolo. Faptul că știm că vaccinul va fi eficace este o veste excelentă, dar noi va trebui să completăm procesul de reglementare.”

Recomandări

E „PUTIN” PLECAT
MCDONALD'S ARE PROBLEME CU A.I.
THE SKY IS THE LIMIT
ZÂMBETUL TE COSTĂ
BEC PUBLICĂ REZULTATELE FINALE
MICROSOFT, DETRONATĂ DE NVIDIA

Vaccinul Moderna folosește aceeași tehnologie ca și cel produs de Pfizer și BioNTech. Ce este diferit însă, este faptul că vaccinul Moderna nu are nevoie de o temperatură atât de scăzută precum cel de la Pfizer și BioNTech. El poate fi păstrat până la șase luni într-un congelator normal, o lună de zile în frigider și până la 12 ore la temperatura camerei. Efectele sale adverse observate până acum sunt neglijabile.

Stephen Hoge, președintele Moderna: „Sperăm să avem 20 de milioane de doze până la finalul acestui an, finalul calendaristic și ne propunem să producem între 500 de milioane și un miliard de doze anul viitor. Dar asta înseamnă o operațiune în care vom lucra 24/7.”

Și acest vaccin se face în două doze. Comisia Europeană are un acord cu Moderna, pentru 80 de milioane de doze, dar nu este încă semnat un contract.