• Vaccinarea medicilor continuă numai în București și 3 județe
  • Campania de vaccinare, amânată până pe 4 ianuarie
  • Numărul de doze dintr-o cutie depășește capacitatea logistică

Suntem în a patra zi a campaniei de vaccinare și avem în congelatoare 137.820 de doze de vaccin. Doar în București, Timișoara, Hunedoara și Craiova continuă vaccinarea cu dozele rămase din prima tranșă și cele primite în a doua tranșă. În rest, vaccinul destinat cadrelor medicale și angajaților din sănătate nu poate fi folosit deocamdată.

Vasile Cepoi, directorul DSP Iași: „Niciunul dintre județele din Nord-Est nu începe vaccinarea astăzi pentru că nu au reușit să adune suficienți doritori ca să poate fi scoasă o tavă. Trebuie minim 975 de persoane să se vaccineze ca să putem scoate o tavă. O dată scoasă tava din congelator nu mai poate fi pusă la loc și dacă nu ai 975 de persoane pierzi vaccinul.”

Pe 4 ianuarie începe campania cu adevărat, deși știam că va veni vaccinul săptămâna asta. Pe 21 decembrie a fost autorizat vaccinul Pfizer/BioNTech și a durat o săptămână până au început livrările în toate statele membre. E drept, trebuia să vină în țară luni, nu marți. Uite cât de tare a dat peste cap planurile.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Vasile Cepoi, directorul DSP Iași: „Lucrul ăsta s-a datorat faptului că termenul de aducere a vaccinului nu a fost respectat. Au anunțat când o zi, când altă zi..și a întârziat Pfizerul..și asa mai departe. Lumea și-a făcut program pentru zilele astea. Noi intenționam să începem astăzi…dar…”

În vreme ce medicii nu se grăbesc să se vaccineze, sunt oameni care ar vrea, dar nu au cu ce.