• Vaccinul împotriva Covid-19 al companiei farmaceutice Moderna intră în faza a treia.
  • Moderna a primit fonduri suplimentare de 472 de milioane de dolari.
  • În luna aprilie, Moderna a primit 483 de milioane de dolari din partea agenţiei federale, când vaccinul său experimental se afla în fază preliminară.

Moderna a primit încă 472 de milioane de dolari din partea Autorităţii pentru Cercetări Avansate şi Dezvoltare în Domeniul Biomedical (BARDA), pentru susţinerea dezvoltării vaccinului său împotriva Covid-19, scrie Reuters. Compania famaceutică a spus că fondurile vor susţine studiul său clinic, în faza a treia, pentru vaccinul împotriva noului coronavirus.

Fondurile suplimentare vin după ce, în aprilie, Moderna primea 483 de milioane de dolari de la agenția federală. Pe atunci, dezvoltarea vaccinului era în faza preliminară.

„Încurajaţi de datele prima fază a studiului, considerăm că vaccinul nostru mRNA ar putea ajuta la rezolvarea pandemiei de Covid-19 şi la prevenirea viitoarelor epidemii“, spune directorul general Stéphane Bancel.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Vaccinul intră în faza a treia

Ultima fază a studiului vaccinului, primul din SUA care va fi testat pe oameni și care este dezvoltat în colaborare cu Institutul pentru Boli Infecţioase şi Alergii, va începe pe 27 iulie şi va implica 30.000 de participanţi.