• Vaccinul dezvoltat de laboratorul german CureVac nu este eficace decât 48% în prevenirea COVID-19.
  • În noiembrie 2020, Comisia Europeană a încheiat un acord cu CureVac pentru achiziționarea a 225 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19.
  • În iunie, compania farmaceutică germană a anunțat o rată de eficacitate a vaccinului de 47%, conform rezultatelor clinice preliminare.

Compania germană de vaccinuri CureVac a declarat miercuri că rezultatele studiilor finale arată că vaccinul a avut o rată de eficacitate de doar 48%.  Mult mai mică decât cele dezvoltate de rivalii ARNm BioNTech, Pfizer şi Moderna, cu o eficacitate de aproximativ 95%.

Printre participanţii la test, ”candidatul pentru vaccin CVnCoV a demonstrat o eficacitate globală de 48% (83 de cazuri în grupul vaccinat, 145 în grupul placebo) împotriva COVID-19, indiferent de gravitatea acesteia”, a indicat într-un comunicat laboratorul care a semnat un important contract de comandă cu Uniunea Europeană.

Anunțul vine după rezultatele slabe preliminare publicate la începutul lui iunie. Atunci, compania germană a învinuit „noile tulpini Covid”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

În noiembrie 2020, Comisia Europeană a încheiat un acord cu CureVac pentru achiziționarea a 225 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 pentru cele 27 de state membre ale UE, care au o opțiune suplimentară pentru cumpărarea a alte 180 de milioane de doze.