• Mulți părinți și medici au sperat că vaccinul Pfizer-BioNTech va fi disponibil pentru copiii de 5-11 ani încă din octombrie.
  • Administrația Biden și experții în sănătate publică au așteptat, de asemenea, autorizarea vaccinului pentru acest grup de vârstă, spunând că ar putea ajuta la diminuarea răspândirii variantei Delta, pe lângă protejarea copiilor care se află la școală.
  • FDA a spus, luna aceasta, că „lucrează non-stop” pentru ca serul anti-COVID să fie disponibil pentru copiii cu vârsta sub 12 ani, dar a precizat că este necesar să se desfășoare testarea și întreg procesul de reglementare.

Mulți părinți și medici au sperat că vaccinul Pfizer-BioNTech va fi disponibil pentru copiii de 5-11 ani încă din octombrie. Cu toate acestea, autorizarea vaccinului destinat copiilor mici nu poate veni până în noiembrie, potrivit unei surse citate de Wall Street Journal.

Companiile farmaceutice au anunțat, marți, că au furnizat autorităților de sănătate din SUA date dintr-un studiu recent cu privire la ser, făcut pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Acestea au spus că vor depune o cerere prin care se solicită Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) să autorizeze utilizarea vaccinului în următoarele săptămâni, deși anterior au spus că această cerere va fi transmisă încă de la sfârșitul lunii septembrie.

Acest calendar inițial avansat de Pfizer a determinat părinții, experții în sănătate publică și experții în vaccinuri să anticipeze că serul pentru copii va fi disponibil încă din octombrie.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Administrația Biden și experții în sănătate publică au așteptat, de asemenea, autorizarea vaccinului pentru acest grup de vârstă, spunând că ar putea ajuta la diminuarea răspândirii variantei Delta, pe lângă protejarea copiilor care se află la școală.

FDA a spus, luna aceasta, că „lucrează non-stop” pentru ca serul anti-COVID să fie disponibil pentru copiii cu vârsta sub 12 ani, dar a precizat că este necesar să se desfășoare testarea și întreg procesul de reglementare.

Pfizer și BioNTech au declarat, săptămâna trecută, în urma unui studiu, că cercetătorii au descoperit că un vaccin cu două doze este sigur și generează un răspuns imun la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Nivelurile de anticorpi la copiii care au primit injecția au fost similare cu cele măsurate la adulții mai tineri dintr-un studiu separat, au spus companiile.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este autorizat pentru utilizare în SUA la copii cu vârsta de peste 12 ani. Vaccinarea presupune administrarea a două doze la trei săptămâni distanță. În cazul în care FDA ar da undă verde vaccinului pentru copii mici, acesta ar fi administrat în același program, dar această categorie de vârstă ar primi o doză mai mică decât adolescenții și adulții.

Copiii mici prezintă un risc scăzut de a face forme severe ale bolii sau de a fi spitalizați, dar ajung la spital într-un număr mai mare decât în valurile anterioare ale pandemiei, pe măsură ce se răspândește varianta Delta.