Vaccinul Pfizer vine în cutii speciale şi cu instrucţiuni stricte pentru depozitare. Flacoanele vor sta în gheață uscată, care poate fi periculoasă

  • Pfizer spune că serul trebuie transportat în condiții de strictă siguranță
  • Compania a conceput o cutie specială şi a dat instrucţiuni stricte pentru depozitare
  • După ce sunt scoase din cutia Pfizer, flacoanele pot fi ținute în frigidere normale doar cinci zile

Vestea bună legată de eficiența vaccinului de la Pfizer vine la pachet cu niște anunțuri care pun pe gânduri medicul american, d-apoi pe cel român. Pfizer spune că serul trebuie transportat în condiții de strictă siguranță. Compania a conceput o cutie specială şi a dat instrucţiuni stricte pentru depozitare.

Albert Bourla, CEO Pfizer: „Suntem în situaţia bună de a avea până la 50 milioane de doze anul acesta, global.”

Vaccinul Pfizer trebuie păstrat la minus 75 grade Celsius. Compania a creat o cutie care trebuie umplută cu gheață uscată cât este dusă din depozit la clinici. Obiectul special pentru transport poate fi deschis doar de două ori pe zi, cel mult un minut. După ce sunt scoase din cutia Pfizer, flacoanele pot fi ținute în frigidere normale doar cinci zile.

Vaccinarea trebuie repetată de două ori pentru fiecare pacient, la interval de trei săptămâni. Problema este că manipularea gheţii uscate poate fi periculoasă: arde pielea şi în spaţiile cu ventilaţie slabă, produce vapori ce pot fi letali.