• Sputnik V, vaccinul rusesc împotriva SARS-COV-2, poate ajunge rapid la graniţa de est a României
  • Igor Dodon a cerut Federaţiei Ruse vaccinul Sputnik V pentru cetăţenii moldoveni
  • Acum câţiva ani, Chişinăul era cunoscut pe plan internaţional ca cel mai mare producător al steroizilor anabolizanţi de contrabandă
  • Circa 700.000 de cetăţeni moldoveni sunt şi cetăţeni români

a

Să ştii că noul ”sputnik” al lui Putin ar putea ajunge cu uşurinţă în România. Şi nu-ţi vorbesc de primul satelit artficial al pământului şi nici de agenţia de ştiri ”Sputnik”, care oricum e prezentă deja. De data aceasta vaccinul rusesc ”Sputnik V” s-ar putea să treacă foarte uşor graniţa de est.

Aşa cum s-a întâmplat cu steroizii anabolizanţi, produşi la Chişinău, dar care de ani intră prin contrabandă în România şi se vând pe piaţa neagră. În una din schemele de contrabandă deconspirate activau aşa, ca între fraţi, români de pe ambele maluri ale Prutului. Igor Dodon, preşedintele pro-rus al Republicii Moldova, a cerut Moscovei vaccinul rusesc pentru moldoveni. Aşa că, până la o schemă ”frăţească” de a ”importa” sputnik-ul salvator e doar o perioadă de timp până ajunge vaccinul în vânzare prin farmaciile moldoveneşti.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

”Noi ne-am adresat oficial partenerilor din Federaţia Rusă ca în momentul în care ei vor decide să exporte această vaccină şi va permite normele internaţionale, ca această vaccină să fie livrată în Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova.

”Referitor la acest vaccin care nu este încă aprobat la nivel internaţional vreau să vă spun că este doar o declaraţie a Preşedintelui Dodon. Autorităţile abilitate din Republica Moldova însă au făcut demersuri către România şi asta este îmbucurător”, a declarat Andrei Năstase, liderul PPDA.

”Asistăm în aceste zile mai mult la o propagandă rusească, că au descoperit deja vaccinul, dar vedem, inclusiv comunicările oficiale sunt abia pe poziţia 7-8, în topul celor care ar putea să identifice un vaccin pentru COVID19. Cetăţenii României nu au de ce să îşi facă griji”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului din România.