• Vaccinul rusesc Sputnik V, eficiență de 95% după 42 de zile de la administrare
  • Vaccinul va costa 10 dolari
  • Pentru cetățenii ruși, vaccinarea va fi gratuită

Vaccinul rusesc Sputnik V a demonstrat o eficienţă de 91,4% după 28 de zile de la administrare și de 95% la 42 de zile de la administrare. Prețul unei doze va fi 10 dolari, conform anunțului oficial al institutului de cercetare Gamaleya.

Institutul a publicat datele preliminare ale celei de-a doua analize. Conform comunicatului publicat de institutul Gamaleya, la faza a treia a studiilor participă 40.000 de voluntari, peste 22.000 primind deja prima doză de vaccin și peste 19.000 ambele doze.

„Nu au existat manifestări adverse neașteptate în timpul studiilor”, se arată în comunicat. Conform Reuters, vaccinul rusesc Sputnik V va costa sub 20 de dolari pe persoană pe piețele internaționale, iar Moscova își propune să producă peste un miliard de doze.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vaccinul Sputnik este administrat în două doze, fiecare dintre acestea costând mai puțin de 10 dolari. Pentru cetățenii ruși, vaccinarea va fi gratuită. Vaccinarea în masă în Rusia, a cincea țară cu cel mai mare număr de cazuri COVID-19 la nivel mondial, nu a început încă, deoarece continuă studii clinice din faza a 3-a.

Moscova susţine că are solicitări de la peste 50 de țări, printre care şi Ungaria. Guvernul Viktor Orban continuă să sfideze Europa. Zilele trecute, un avion Aeroflot a adus la Budapesta 10 doze de Sputnik. Bruxelles-ul avertizează: vaccinul importat din Rusia este periculos.

Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: „Săptămâna trecută, 10 doze de vaccin au ajuns în Ungaria. Transportul a sosit alături de documentele necesare, pentru ca autoritățile maghiare să desfășoare testele care vor ajuta cercetătorii să determine dacă vaccinul este sigur, eficient, recomand pentru maghiari sau nu.”

Anunțul privind prețul vine în momentul în care Rusia intenționează să mărească distribuția și producția, iar trei vaccinuri, unul de AstraZeneca, altul de Pfizer și BioNTech PFE.N și un al treilea de Moderna au apărut în Occident.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!