Vaccinurile anti-COVID oferă protecție împotriva noilor tulpini de coronavirus. Explicația lui Răzvan Cherecheș

Coronavirusul stă lângă o fiolă de vaccin și lângă o seringă. Sursa Foto: HEPTA
  • Răzvan Cherecheș scrie pe Facebook că studiile demonstrează că vaccinurile protejează împotriva noilor tulpini ale coronavirusului.
  • Cherecheș a prezentat un grafic realizat de specialiști în care sunt prezentate mutațiile descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia și India, acestea fiind cele împotriva cărora vaccinurile anti-COVID oferă protecție.

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș anunță că studiile au demonstrat că vaccinurile protejează împotriva noilor tulpini ale virusului SARS-CoV-2.

Răzvan Cherecheș prezintă un grafic întocmit de specialiști, care arată că vaccinurile protejează împotriva mutațiilor descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia și India.

Pe pagina de Facebook, expertul în sănătate publică explică și noile denumiri ale tulpinilor.

„Vești bune – vaccinurile ne protejează în continuare de tulpinile noi. Organizația Mondială a Sănătății a introdus un sistem nou de denumire a tulpinilor, utilizând alfabetul grec. Alpha – tulpina din Marea Britanie, Beta – tulpina din Africa de Sud, Gama – tulpina din Brazilia, Delta – tulpina din India”, a explicat Răzvan Cherecheș.