• Valul doi al pandemiei a început să îşi facă simţită prezenţa
  • Locurile la ATI sunt aproape de epuizare
  • Transmiterea comunitară e mare, spun medicii

Situaţia Covid se înrăutăţeşte de la o zi la alta. Valul doi al pandemiei a început să-şi facă simţită prezenţa, iar locurile din spitale se tot aglomerează. Medicul infecţionist, Adrian Marinescu, spune că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri şi în zilele ce urmează.

Locurile de la ATI sunt foarte aproape de epuizare, iar sistemul de sănătate va fi greu încercat, dacă trendul îmbolnăvirilor se menţine ascendent, îţi spune medicul de la Spitalul Elias, Silvius Negoiţă. Voichiţa Lăzureanu, infecţionist are şi o explicaţie pentru numărul mare de infectări.

„Locurile nu sunt distribuite uniform. De exemplu, în Capitală, faptul că sunt 100 şi, peste 100 de locuri de terapie intensivă, e clar că aceste locuri nu ajung, în condiţiile în care se eliberează greu un loc la terapie intensivă. De cele mai multe ori, nu există locurile în terapie intensivă în Bucureşti”, spune Adrian Marinescu, medic infecționist.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Situația în secțiile ATI de la Spitalul Elias

„Situaţia de la ATI este una extrem de dificilă, sunt foarte multe cazuri. Nu vedem nicio fereastră de lumină deocamdată. Pe lângă problemele legate de paturi, de locuri, de ventilatoare, de aparatură, lucruri care se mai rezolvă, problemele legate de personal în curând vor deveni nişte probleme la care sistemul de săntate va lucra din greu”, mărturisește Silvius Negoiță, medic ATI la Spitalul Elias.

„Au revenit la slujbă, copiii au reînceput şcoala, a fost şi votul şi probabil tot acest cumul de factori a determinat explozia aceasta de cazuri şi în Timişoara”, explică Voichiţa Lăzureanu, medic infecţionist.