• Valeriu Gheorghiță anunță că vaccinarea profesorilor ar putea începe săptămâna viitoare
  • Pentru vaccinare, profesorii nu sunt nevoiți să se programeze pe platformă
  • Valeriu Gheorghiță a spus că după jumătatea lunii martie va începe etapa a treia a vaccinării

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, anunță că vaccinarea profesorilor ar putea începe în a doua parte a săptămânii viitoare. El a spus că decizia finală va fi luată luni și că vaccinarea tuturor profesorilor va ține o săptămână.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat vineri seara, la Digi 24, că vaccinarea ar putea începe mai repede decât s-a estimat inițial. Campania s-ar putea termina într-o săptămână, deoarece mai sunt de vaccinat doar 60.000 de cadre didactice în afara celor care sunt programate sau vaccinate.

„Am creat un scenariu astfel încât să putem face vaccinarea începând probabil chiar de săptămâna viitoare. Deși am anunțat de la 1 martie, am făcut o reevaluare, din a doua parte a săptămânii viitoare ar putea începe (…) Noi vrem ca într-o săptămână să finalizăm operațiunea. Luni avem ultima evaluare, finalizăm procedurile”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Pentru vaccinare, profesorii nu sunt nevoiți să se programeze pe platformă.

„Nu mai avem nevoie de programare tocmai pentru a nu aștepta eliberarea unui loc în platformă, datele sunt centralizate de fiecare instituție de învățământ și trimise către inspectoratele școlare”, a precizat Gheorghiță.

Profesorii vor fi vaccinați în centre organizate în sediile Casei Corpului Didactic și în universități. Vor fi folosite vaccinurile AstraZeneca și Pfizer, astfel încât să poată fi acoperite toate categoriile de vârstă. Gheorghiță a mai spus că, probabil, persoanele sub 55 de ani vor fi vaccinate cu AstraZeneca.

Când începe etapa a treia de vaccinare?

De asemenea, Valeriu Gheorghiță susține că înscrierile pentru etapa a treia a vaccinării ar putea începe luna viitoare. Vori fi liste de așteptare și apoi, în aprilie, primele persoane aflate în această etapă s-ar putea vaccina, a precizat Gheorghiță.

„Probabil că în aprilie, undeva la jumătate lunii aprilie, vom începe și a treia etapă de vaccinare. Vom pune în funcțiune la jumătatea lunii martie această listă de așteptare, persoanele vor putea să se programeze. Să se înscrie pe acea listă de așteptare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, vineri seara, la Digi24.

Listele de așteptare de pe platforma de vaccinare vor fi deschise în funcție de numărul de vaccinuri care vor fi livrate României.