- Valeriu Gheorghiță: A crescut gradul de ocupare în centrele de vaccinare unde este distribuit vaccinul AstraZeneca.
- Valeriu Gheorghiță: Eficacitatea vaccinurilor anti-COVID este ușor diminuată față de tulpina sălbatică și cea britanică.
- Valeriu Gheorghiță a spus că România nu are vaccinuri anti-COVID din lotul problematic din Austria.
Valeriu Gheorghiță a spus că „Din cursul serii precedente, de când a fost operaționalizată această cerință în platforma de programare, deci s-a ridicat această limitare, s-au programat aproximativ 59 de mii de persoane. Mai mult de jumătate aveau peste 65 de ani. Asta înseamnă că a crescut gradul de ocupare în centrele de vaccinare unde este distribuit vaccinul AstraZeneca”.
Deschiderea posibilității de programare a persoanelor din etapa a treia pentru județele care au rata de incidență de peste 4.5 la mie
„Alba, cu Municipiul Alba Iulia, județul Timiș, cu localitatea Timișoara, Brașov, cu Municipiul Brașov și localitatea Sânpetru, Maramureș cu localitatea Baia Mare, Sălaj cu Municipiul Zalău, Hunedoara cu Petroșani, Cluj cu Cluj Napoca și Giurgiu, cu Municipiul Giurgiu. În aceste localități menționate va fi posibillă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia, direct din platforma de programare, conform criteriilor de care fiecare persoană aparține”, a declarat Valeriu Gheorghiță, marți, 9 martie 2021.
Valeriu Gheorghiță, despre eficacitatea vaccinului anti-COVID față de tulpina braziliană
„Datele disponibile la acest moment ne arată semnale că eficacitatea este ușor diminuată față de tulpina sălbatică și față de cea britanică”.
Valeriu Gheorghiță, despre serul AstraZeneca și cazul de deces din Austria
„În Austria este vorba despre doar un anumit lot, nu de toate loturile de vaccin AstraZeneca. În România nu avem vaccinuri AstraZeneca din acel lot”.
Valeriu Gheorghiță, despre schimbarea opțiunii de vaccinare în platforma de programare
„Fiecare persoană programată pe un anumit centru de vaccinare, oricând are posibilitatea de editare și de a se programa în alt loc. În funcție de data rapelului, putem intiui ce tip de vaccin avem în acel centru. Cu cel puțin 24 de ore înainte de programare la prima doză, putem schimba această opțiune. Persoanele au libertatea de a-și schimba oricând opțiunea pentru centrul de vaccinare”.