• Valeriu Gheorghiță: Începând de mâine (miercuri-nr.) va crește capacitatea de vaccinare pe fiecare flux de la 60 la 90 de persoane.
  • Valeriu Gheorghiță: Capacitatea centrelor cu vaccin Pfizer va fi mărită în viitor.

 Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a anunțat că de miercuri capacitatea de vaccinare pe fiecare flux va crește de la 60 la 90 de persoane pe zi, la Moderna și AstraZeneca, și la 72 pe zi, la Pfizer.

„Începând de mâine (miercuri-nr.) va crește capacitatea de vaccinare pe fiecare flux de la 60 la 90 de persoane în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la Moderna, respectiv de la AstraZeneca, iar în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la Pfizer numărul de persoane alocate pe flux crește la 72”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, și capacitatea centrelor cu vaccin Pfizer va fi mărită în viitor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Nu am optat pentru creșterea la 90 de persoane deoarece ne-am dori ca în cursul lunii aprilie să putem deschide toate centrele Pfizer care au fost pregătite la nivel național. Dacă optam pentru creșterea numărului la 90 de persoane pe flux nu mai puteam deschide restul de centre. În momentul în care vom avea un număr suplimentar de doze alocate de Pfizer pentru România cu siguranță vom crește această capacitate la maxim”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.