• Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a spus că deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare.
  • Acesta a mai spus că persoanele care fac parte din a treia etapă nu se pot vaccina mai repede, la cerere, chiar dacă există persoane din prima categorie care refuză vaccinul.
  • Valeriu Gheorghiță va primi vaccinul anti-COVID marți, în centrul de vaccinare din Spitalul Militar Central.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a declarat pentru Digi24 că redeschiderea școlilor nu depinde de vaccinarea profesorilor.

„Ce pot să vă spun este că, cu siguranță, cadrele didactice și personalul din învățământ este prioritizat, pentru că deservește realmente o activitate extrem de importantă pentru societate. Dar deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat dacă persoanele care vor primi vaccinul în etapa a treia de vaccinare nu se pot vaccina mai repede, la cerere, având în vedere că există unii oameni din categoria de risc, dar și personal medical care nu vor să fie vaccinați.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Valeriu Gheorghiță a spus că nu, motivul fiind disponibilitatea treptată și eșalonarea săptămânală a tranșelor de vaccinuri.

„Noi trebuie să asigurăm, în primul rând, accesul la prima doză și ulterior și rapelul, pentru că așa cum reiese din studiile clinice, eficacitatea de peste 95% reiese ca urmare a efectuării celor două doze: doza inițială și doza de rapel, la 21 de zile”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru Digi24.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că el va primi vaccinul marți, în centrul de vaccinare din Spitalul Militar Central, conform programării.