• Valeriu Gheorghiță: „Varianta Delta cauzează infecții și în rândul celor vaccinați”
  • Valeriu Gheorghiță: „Condiția va fi să avem cel puțin șase luni de la schema de vaccinare inițială”

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a declarat marți că administrarea dozei 3 a vaccinului ar putea fi făcută din octombrie tuturor celor care doresc și îndeplinesc o condiție.

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat de ce se discută despre a treia doză a vaccinului.

„Beneficiile nu expiră odată cu trecerea celor șase luni, certificatul digital are valabilitatea de un an, nici beneficiile vaccinării nu dispar după șase luni… Totuși varianta Delta cauzează infecții și în rândul celor vaccinați”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Autoritățile române așteaptă ca instituțiile europene să ia o decizie în ceea ce privește a treia doză de vaccin anti-COVID.

„Ne-am propus ca prima parte a lunii octombrie să fie momentul la care să putem demara administrarea celei de a treia doze cu condiția să fie îndeplinite toate etapele premergătoare și anume recomandarea de la Agenția Europeană a Medicamentului și recomandarea Centrului European de Control al Bolilor”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că, probabil, a treia doză nu va fi făcută doar de medici și persoanele vulnerabile, ci și de cei care s-au vaccinat în urmă cu cel puțin șase luni.

„Cred că cei care vor dori să facă a treia doză, vor avea posibilitatea să facă acest lucru, dar condiția va fi să avem cel puțin șase luni de la schema de vaccinare inițială, de la ultima doză făcută cu ocazia vaccinării”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Decizia privind administrarea unei noi doze de vaccin va fi luată în perioada următoare.