• Iohannis a anunțat că prima tranșă de vaccin va ajunge la începutul lui 2021
  • În primă fază va ajunge în România un million de doze
  • Iohannis: Vaccinarea este voluntară, sigură și eficientă

După luni de incertitudine, astăzi afli exact care este strategia de vaccinare a României. Peste câteva ore, Guvernul va explica când începe campania și cum vor fi transportate dozele.

Știi deja că primii vaccinați vor fi medicii și asistentele, farmaciștii și cei implicați în campania de vaccinare. Urmează apoi persoanele aflate în grupele de risc și angajații din domenii cheie, printre care profesorii, preoții și membrii Guvernului.

La Aleph News, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a explicat când vine rândul celorlalți români și dacă vei fi nevoit să plătești pentru vaccin.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Față de momentul initial, vorbim de un decalaj de trei luni pentru populația generală. România a contractat un număr de doze pentru 10,7 milioane de persoane, dar numărul poate să fie crescut. În Romania vaccinarea e gratuită, voluntară și nu e obligatorie.”

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat dacă exista varianta ca spitalele private să aducă vaccinul în țară.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Nu, unul dintre principiile campaniei e cel legat de echitatea socială, reducerea diferenței. Unii pot să aibă disponibilitatea să cumpere, alții nu. (…) Avem o capacitate pentru stocarea a 2 milioane de doze, care poate fi crescută.”

Strategia de vaccinare a fost aprobată ieri în CSAT. Primele documente au fost publicate azi-noapte în Monitorul Oficial.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficiem de prima tranșă de vaccin, circa 1 milion de doze. (…) Este posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare.”