• Valeriu Gheorghiță a declarat marți, 20 iulie 2021, în cadrul conferinței CNCAV, că 44% din populația României are imunitate la COVID-19, după ce persoanele au fost infectate cu SARS-CoV-2 sau s-au vaccinat.
  • Cluj, Ilfov și Municipiul București sunt singurele care au rata de imunitate de grup de peste 60%.
  • Estimarea mai arată că în 25 de judeţe peste 20% din persoane au un grad de imunitate.

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), susţine că aproximativ 44% din populaţia României are imunitate la COVID după ce persoanele au trecut prin boală sau s-au vaccinat.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, aproximativ 44% din populaţia României are imunitate obţinută prin boală sau vaccinare. Judeţele Cluj şi Ilfov şi municipiul Bucuresti sunt singurele care au rata de imunitate de grup de peste 60%.

Estimarea mai arată că în 25 de judeţe peste 20% din persoane au un grad de imunitate, în 11 judeţe au peste 40%, iar în trei judeţe gradul este peste 50% .

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Pentru estimare s-a folosit ca bază de calcul populaţia rezidentă din România la 1 ianuarie 2020, adică 19,3 milioane de persoane. De asemenea, specialiştii au utilizat un sistem potrivit căruia la fiecare caz confirmat există 4,3 cazuri neconfirmate.