• Valeriu Gheorghiță a spus marți, 10 august 2021, în ședința CNCAV, că în România sunt 313 cazuri de infectări cu varianta Delta.
  • Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus că săptămâna aceasta avem cu 51 de cazuri mai mult decât săptămâna precedentă.
  • 81.5% dintre infectări sunt prezente la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID.

Valeriu Gheorghiță a vorbit marți, 10 august 2021, despre situația României în contextul pandemiei de coronavirus, precizând și cele mai importante cifre despre infectările cu varianta Delta.

Astfel, România are 313 cazuri de îmbolnăviri cu tulpina Delta, cu 51 de cazuri mai mult decât săptămâna trecută. 81.5% dintre acestea sunt persoane nevaccinate.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus că în urma analizei pe grupe de vârstă s-a constatat o tendință de creștere a numărului de infectări pe categoriile de persoane mai tinere, sub 40 de ani, în comparație cu persoanele de peste 40 de ani.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

De asemenea se observă o scădere a mediei de vârstă la persoanele confirmate pozitiv, la 43 de ani, comparativ cu 48 de ani în perioada anterioară.

Și în ceea ce privește decesele, tendința este de scădere a mediei de vârstă, la 69 de ani, comparativ cu 71 de ani în perioada anterioară.

Dintre cele 53 de teste de secvențiere efectuate săptămâna trecută (2-8 august), 51 au ieșit pozitive pentru varianta Delta, ceea ce înseamnă peste 96% pondere de pozitivare, în condițiile în care săptămâna trecută era vorba despre de 89%. Ponderea cumulată a variantei Delta din totalul variantelor de îngrijorare a crescut la 15,3% la acest moment