• Valeriu Gheorghiță a anunțat marți că vaccinarea cu a treia doză anti-COVID va începe, foarte probabil, din luna septembrie.
  • Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat că este vorba despre cadrele medicale, persoanele vulnerabile sau românii cu vârsta peste 65 de ani.
  • În ultima săptămână au fost înregistrate în România 26 de noi cazuri de infecție cu tulpina Delta. De asemenea, numărul deceselor a ajuns la 5.

„Există discuții în acest moment legate de administrarea rapelului, a treia doză, la persoanele care fie au risc crescut de expunere, de exemplu personalul medical și social, și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele de peste 65 de ani”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, în conferința săptămânală.

El a precizat că „este foarte probabil că din septembrie să avem această decizie de a administra doza 3, practic la opt luni de la debutul campaniei de vaccinare”.

„Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală. Practic, o persoană care are istoric prin boală și vaccinată prin două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu doza 3, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun”, a subliniat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

26 de cazuri de infecție cu variantă Delta în ultima săptămână

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a anunțat marți că în ultima săptămână au fost înregistrate în România 26 de noi cazuri de infecție cu tulpina Delta. De asemenea, numărul deceselor a ajuns la 5.

Potrivit lui Valeriu Gheorghița, până în 25 iulie au fost înregistrate 127 de cazuri cu varianta Delta, dintre care 26 în ultima săptămână.

„Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu variantă Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la peste 6,8%, în săptămâna 29. Am observat o creștere de circa 5 ori a numărului de cazuri confirmate cu variantă Delta”, a spus Gheorghiță.

Conform acestuia, 50% dintre cazuri se află în 28 de focare, dintre care 22 sunt de familie, iar 6 de colectivitate.